Element ogenj

Najdi veselje v svojem življenju

DOLŽAN SI NARAVI, DA se spoštljivo obnašaš kot del nje in ZACVETIŠ.

Junij je mesec prehoda, življenska energija je zelo močna, narava kliče, da jo dobro izkoristimo. Maksimalna energija se iz pomladnega cvetenja krepi proti vrhuncu rasti, v poletje. Tako je to v naravi in ker smo del nje je naš naravni cikel enak. Zato izkoristi čas zgodnjega poletja, telesno in duhovno si dovoli, da si aktiven na vseh področjih. Prav na vseh, ki te veselijo. V tem letnem času te namreč podpira ENERGIJA OGNJA in v njem združena moška yang rdeča energija, ki simbolizira kurjenje lesa in ženska yin vijolična energija s simbolom plamena svetilke. Delujeta v imenu SREČE, VESELJA, RADOSTI, STRASTI, UŽITKA, DUHOVNOSTI, VPOGLEDA IN INTUICIJE. Prečudoviti aduti.

Začuti to krasno energijo Ognja in jo okrepi. Sicer se boš spraševal “Zakaj…?”. NJEGOVO POMANJKANJE se namreč lahko izrazi kot njegov drugi pol- NEČIMRNOST, FRUSTRACIJE, LJUBOSUMJE, OBŽALOVANJE, RAZOČARANJE IN ŽALOST.

DOLŽAN SI SEBI, DA SE VESELIŠ. Izgovor “Ne morem, ker…” v zgodbi Narave ne zdrži, zato pojdi, poišči in najdi.

Na optimalno ravnovesje elementa Ogenj lahko vplivamo tudi z izvajanjem točno določenega Qi Gonga, ki uravnava pretok energije v energetskem kanalu (meridianu) srca, tankega črevesja, trojnega grelca in osrčnika.