Izkušnje strank

Prvobit program je nekaj posebnega. Z njim sem se srečala v življenski situaciji, ko je bila bolečina izgube in vse, kar je povezano z njo. S tisočletja starimi znanji mi je PRVOBIT nudil podporo in nežno vzpodbudo za naprej. In prav tukaj vidim VELIČINO, dobila sem točno to, kar sem v danem trenutku potrebovala. Hvala iz srca.

Ga.Leonarda s svojo milino in notranjo močjo, človeku intuitivno prenese znanja PRVOBIT. Iz srca cenim njeno predanost, niti za sekundo ni občutka, da delaš kaj narobe. Vse je prav, podpre te na tvoji osebni poti in z roko v roki nežno hodi s teboj. JE PRAVA NOSILKA SVETLOBE. HVALA. ISKRENA.

Darja Arhar

Na Leonardo sem se obrnila zaradi bolečin v vratu, ki sem jih imela že več let, v zadnjih dveh mesecih pa so postale neznosne in stalno prisotne.

Opozorila me je, da to ne bo masaža, ob kateri bom uživala, temveč, da bodo pritiski na določene točke zelo boleči. Res je bilo tako, a terapija je bila kratka in zdržala sem. Ko sva končali, sem bila navdušena, saj bolečin ni bilo več. Terapijo sva v dveh tednih ponovili štirikrat, nato pa me je naučila še vaje, ki naj bi jih delala sama.

Od tega je že več kot dve leti in bolečina v vratu se mi pojavi redko in samo rahlo, ko predolgo sedim za računalnikom. In takrat, ker že ne redno vsak dan, kot bi bilo sicer dobro, naredim vaje, ki sem se jih naučila, in bolečina izzveni.

Suzana Drnovšček

Z Leonardo sem se prvič srečala poleti 2013, ko sem v salon Ave prišla na hidrokolon terapijo. To je bil eden od korakov na poti k zavedanju lastnega telesa ter njegovega delovanja. Med terapijami, ko sva se pogovarjali o marsičem, je prišla na plano tudi moja ljubezen do meditacije, dihalnih vaj ter borilnih veščin. Takrat mi je Leonarda prvič predstavila qi gong, o katerem sem vedela zelo malo. Pod njenim vodstvom sem se naučila vaj in po slabem mesecu dni sem jih pričela izvajati povezano v celoto. Rezultati so se kmalu pokazali, občutek za telo se je še izboljšal, pretok energije se je uravnotežil, izboljšali sta se prebava in drža telesa, dobila sem občutek, da trdno stojim na zemlji, da me nič ne more spraviti iz tira, še lažje sem prenašala vsakodnevni stres.

Qi gong je tako postal uvertura v vsak moj nov dan, umirjeno in nežno prebujanje, ki me prizemlji, uravnoteži, napolni z energijo in notranjim mirom ter me tako pripravi na izzive tistega dne.

Marjana Glušič

Za rojstni dan mi je prijateljica podarila darilni bon za Prvobit program – refleksoterapijo. Darila sem bila vesela, vendar … Masaže telesa pravzaprav ne maram, saj mi je dotik neznanca nelagoden, celo zoprn. Da bi blokado premagala, sem se nekajkrat načrtno odločila za masažo, vendar je bilo nelagodje vedno prisotno.

Ko sem prišla na refleksoterapijo, sem ob prvem stiku z Leonardo občutila, da bo tokrat drugače. Njena umirjenost, toplina, duhovitost in iskrivost so prebili led in v trenutku sem se popolnoma sproščena prepustila njenim rokam. Po terapiji sem se počutila, kot da letim in kar nekaj naslednjih dni sem bila dobre volje ter na poseben način pomirjena s sabo in svetom okrog sebe.

Hvala, prečudovito darilo, ki si ga še naprej podarjam sama.

Romana Močnik

 

Varovanci starejših domov za občane

(Zaradi varovanja zasebnosti so imena spremenjeno, originalne izjave so shranjene v našem arhivu).

Gospod Vladimir (l. 1931) je imel leta 2009 operacijo kolena, v letu 2010 pa še operacijo kolka zaradi nesreče s padcem. To ga je prikovalo na invalidski voziček in ko sva se srečala, je izrazil svojo željo, da bi rad hodil z berglami. Z realnim stanjem, da bo to težko, ga je seznanila že njegova fizioterapevtka, saj je fizioterapije s hojco z velikimi bolečinami zmogel izvajati samo 15 minut dnevno. Kljub temu je vztrajal, da si želi vsaj še enkrat narediti sam nekaj korakov.

»Leonardo sem spoznal avgusta 2011. Prikazala mi je svoje delo in vse sem verjel, saj se s čim podobnim še nisem srečal. Prvi pozitivni rezultat se je pokazal že po drugi terapiji. Prekrižal sem namreč nogi, česar prej nisem zmogel, in to sem razumel kot začetek uspešnega dela. Med hojo s hojco me manj boli in fizioterapijo lahko delam do 1 ure dnevno. Tudi po njeni terapiji se sprehodiva s hojco in naredil sem dva koraka sam. Zelo sem vesel in ji hvaležen.« Vladimir, november 2011

 

 


Gospod Marko (l. 1942) se je obrnil name, ker ga je po telesu »špikalo«, kot je svojo težavo opisal sam. Zbadanje se je začelo pred nekaj leti v stopalih in se sčasoma razširilo po vsem telesu. Z nevšečnostjo se je sprijaznil, saj je bil po zdravniški diagnozi njen vzrok neznan in je zato tudi nikoli ni zdravil. Potarnal je še, da ima težave s spominom in prebavo, ter, kot sem opazila tudi sama, z napihnjenim trebuhom in povečanimi podočnjaki.

Pričela sva s tedenskimi terapijami in vadbo Qi Gonga.

Kronološki zapisi:

  • Po dveh terapijah se mu uredi prebava.
  • Po petih tednih podočnjaki niso več zatečeni.
  • Po šestih tednih postane zbadanje po telesu šibkejše in je locirano samo v nogah.
  • Po sedmih terapijah se zbadanje pojavi samo še občasno, trebuh ni več napihnjen.
  • Po devetih tednih opazi manj pozabljanja.

 

»Špikanje po telesu se mi pojavi samo še včasih, zelo šibko. Na terapijo se še zmeraj naročim dvakrat mesečno in redno izvajam vaje Qi Gonga, ki me jih je naučila, ker sem prepričan, da mi to pomaga, da ni več težav, ki sem jih imel.« Marko, november 2011

 

 


Gospa Valerija (l. 1926) me je poklicala zaradi bolečin v petah, ki so bile bolj ali manj stalno prisotne, kljub jemanju predpisanih protibolečinskih tablet.

Kronološki zapisi:

  • Po prvi terapiji naslednji dan ni bolečin.
  • Po treh terapijah (enkrat tedensko) je stalno manj bolečin.
  • Po šestih tednih se bolečina pojavi redko, samo zvečer.
  • Po naslednjih štirih terapijah (enkrat mesečno) v petah nima več bolečin.

 

»Glede na to, da sem protibolečinske tablete jemala pred in med terapijo, poleg le-tem pripisujem izboljšanje v veliki meri terapijam Prvobit Programov. Dan, dva po terapiji zelo dobro spim in splošno imam več energije ter boljše počutje.« Valerija, februar 2012