Vrste programov​

Ko nam zaupate svoje želje, dvome, težave … posebej za vas v terminih, ki vam najbolj ustrezajo, poiščemo natančno tiste elemente Prvobit programa, ki jih vaša telo in um v tem trenutku potrebujeta. Predvsem pa vam pokažemo in vas naučimo kako si v bodoče to stanje SAMI ohranjate in vzdržujete.

Programi za starostnike

Potrjene izkušnje iz praks Prvobit programa za starostnike izboljšujejo psihofizično stanje starejših oseb in so izkazane predvsem v

– zmanjšani možnosti pogostih prehladov in viroz,

– boljši presnovi zdravil in večjem učinku le-teh,

– zmanjšanih bolečinah v sklepih, hrbtenici, vratu, kolkih, katere so posledica revme, osteoporoze… ali posledica poškodb kosti,

– zmanjšanih mišičnih krčih in boljših gibalnih sposobnostih,

– izboljšanih koncentracijskih sposobnostih in mentalnih funkcijah,

– vzpodbujeni ustvarjalnosti, povečanem čustvenem ravnovesju, izboljšanih medsebojnih odnosih,

– boljšem spancu oziroma manjši utrujenosti,

– idr.

Progarmi za upokojence

Prvobit program za uravnoteženje telesne teže

Optimalna telesna teža je eden izmed ključnih pogojev zdravja, ki določa psihofizično kondicijo posameznika.

Pri optimalni telesni teži je:

• telesu v največji meri omogočena sposobnost nadzora in obvladovanja dejavnikov tveganj za razvoj mnogih bolezni in
• organizem ima optimalne pogoje za odpornost na najrazličnejše strese in vplive okolja, kar pomembeno vpliva na izboljšano kakovost življenja

Prvobit program uravnoteženja telesne teže vam, na poti do vitalne in popolne postave in njene ohranitve na idealni ravni, pomaga v vseh korakih:

– s sproščujočo Qi gong akupresuro odkriti  vzroke  za pridobljene odvečne kilograme ali prenizko telesno težo ter

– s stimulativno refleksoconsko masažo z akupresuro, ki pospeši (zavira) vplivne telesne procese pri izgubljanju (pridobivanju) telesne teže.

Optimalna telesna teža

Individualni, celostni pristop ter vam prilagojena strokovna podpora vsebuje tudi

  • napotke in vodstvo do zdravega življenjskega sloga (prehranjevanje, gibanje …),
  • nasvete o pristopih k zavedanju lastnega bivanja in poslanstva, kar uglasi telo, um in duha,
  • navodila in učenje veščin za samopomoč z akupresurno samomasažo in Qi Gongom, kar je med drugim dobrodošlo tudi ob morebitni krizi, ki se lahko pojavi na poti do cilja.

Prvobit program razstrupljanja telesa in duha

Telo in duh naravno težita k procesu lastnega čiščenja, mi mu lahko pri tem naravnem čiščenju samo pomagamo. Čiščenje je uspešno, če pristopimo celovito; da z izbranimi terapijami razstrupljanja telo fizično očistimo ter sočasno skrbimo za zdravo prehranjevanja, gibanje in soočanje s stresom.

Šipek

Prvobit program razstrupljanja telesa in duha

  • z refleksoconsko in akupresurno masažno tehniko stimulira  in celostno aktivira organe (pljuča, jetra, ledvice, črevesje, kožo), ki neposredno prispevajo k fizičnemu čiščenju telesa ter spodbudi krvni in limfni obtok, kar okrepi izločanje in odplakovanje toksinov iz telesa;
  • nas s Qi Gong terapijo v gibanju, z nežnim načinom usmerjanja Qi-ja vodi skozi čiščenje in bistritev misli, odpre stik s samim sabo, vzpostavi naše čustveno ravnovesje in pozitivno naravnanost v stresnem okolju, kar vse doprinese k krepčilnemu spancu, ki pomembno vpliva na proces razstrupljanja telesa in duha.

Prvobit program za individualno pripravo na stresne situacije

Naš vsakdanjik je poln stresnih situacij, pa naj gre za radostna pričakovanja, boleče trenutke ali le neprijetna opravila in izzive, pred katera nas postavlja življenje.

Ponudite si priložnost, da dogodke, ki vas kakorkoli vznemirjajo – poslovna ali osebna srečanja, priprave na poroko, športne izzive, javne nastope, izpite … – obrnete sebi v prid in iz njih odidete  bogatejši za nove izkušnje in priložnosti. 

Ne dopustite, da vas stresne situacije utrujajo, temveč naj vam dajo moč, da ob njih zažarite od energije, z iskro v očeh in vitalnim telesom. S pomočjo individualno pripravljenega Prvobit programa boste umirili svojega duha in uglasili svoje telo.

Zagotavljamo vam, da ni situacije, v kateri ne bi zmogli na preprost način narediti nekaj dobrega zase, ter zdravi, fizično krepki in umirjenega duha uspešno stopiti lahkotnim korakom dalje.

Stresne situacije