Element voda

Element vode udarec usode

Po tradicionalni kitajski teoriji o 5 elementih so z ELEMENTOM VODE povezana ledvica, najpomembnejši notranji organ, saj skladiščijo od prednikov podedovano izvorno vitalno energijo. Ta esenca določa kdo smo, kako se vidimo, daje nam moč se razvijali v tej smeri in slediti temu, kar želimo postati. Žal pa ta esenca ni neomejena; naše vedenje v razvitem zahodnem svetu jo prekomerno izčrpava, kar povzroča bolezni, prezgodnje staranje, poškodbe kosti in pomanjkanje volje, da izpolnimo svojo usodo.

V našem telesu URAVNOTEŽEN ELEMENT VODE krepi in ohranja izvorno energijo, naš naravni instinkt za preživetje in našo lastno gonilno silo, ki nas vzpodbuja v napredek in uspeh v življenju. Predvsem pa v nas ohranja stanje umirjenosti in popolnega nadzora strahu, ki se pojavlja ob ovirah na poti do cilja.

Z izvajanjem točno določenega Qi Gonga lahko sami vplivamo na optimalno ravnovesje določenega elementa. V primeru elementa Vode je to Qi Gong, ki uravnava pretok energije v energetskem kanalu (meridianu) mehurja in ledvic.