Element zemlja

Čudovito je, ko nam razporejanje časa na čas za delo in prosti čas ne dela težav. Stanje, ki se v današnjem hitrem tempu življenja, večini ljudi zdi skoraj nedosegljivo. Velika podpora za dosego tega stanja je, da v našem telesu vlada optimalno ravnovesje ELEMENTA ZEMLJE. Postanemo prilagodljivi okolju in času; zmeraj imamo dovolj časa za sprostitev, za priprave na vse, kar smo si zadali in za delo, ki ga je potrebno za to opraviti. Smo stabilni, osredotočeni, z močno vero vase, kar posledično ne dopušča, da bi se nam javljal strah pred neznanim ali pred sprejemanjem odločitev. Pri takšni notranji naravnanosti sta nam jeza in posesivnost neznanki.Tuja sta nam tudi občutek osamljenosti ali hrepenenje po pozornosti iz okolice.

Element zemlja sveži vonj zorane zemlje

KO V TELESU RAVNOVESJE ELEMENTA ZEMLJE PONAGAJA, JE NAŠ VSAKDAN MALCE TEŽJI. Zaskrbljeni zase ali za ljudi, ki so nam pri srcu, preradi posegamo po sprostitvi, ki nam na kratki rok nudi olajšanje, na dolgi pa povzroča škodo. Posežemo po hrani, drogi… no, saj vsi dobro vemo, katera so instant mašila, ko smo raztreseni, zmedeni, željni pozornosti in ljubezni ali pa utrujeni in izčrpani po napornem dnevu. Vse našteto kaže na to, da je element Zemlje v našem telesu v neravnovesju.

Zvok  elementa Zemlje je petje in njen okus sladkost. Element uravnava fizične in čustvene cikle, da so čimbolj v sozvočju z našim naravnim ritmom. Razumevanje in sprejemanje dejstva, da so eni dnevi bolj produktivni in drugi pač manj, kaže na to, da je element Zemlje, v našem telesu,  v ravnovesju.

Z izvajanjem točno določenega Qi Gonga lahko sami vplivamo na optimalno ravnovesje določenega elementa. V primeru elementa Zemlje je to Qi Gong, ki uravnava pretok energije v energetskem kanalu (meridianu) želodca in vranice.